I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, December 1, 2009

..:: PeRMuLaaN & kENaNGaN ::..


Assalamualaikum teman-teman.....

Setelah sekian lama, baru mlm nih aku tergerak hati utk mula menitip coretan di blog aku nih.. Aku rasakan dgn cara nih dpt le aku luahkan apa yg aku rasa & segala masalah yg aku hadapi dpt aku kongsikan dgn teman2 sekalian...

Hmm... utk pertama kalinya nih, aku nak kongsi ngan korang satu lirik lagu yg memang aku admire sgt2. Juga salah 1 lagu Dato' Siti yg aku minat giler2. Kena dgn kisah hidup aku yg skrg nih...boleh kata setiap bait lirik lagu tu kena dgn diri aku.
Melankolik nadanya....
Lagu Kesilapanku Keegoanmu dari Dato' Siti Nurhaliza..

Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku
Menbuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu di sisi

Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyatakan
Diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu

Suasana sepi kini menambahkan bening
Di dalam hatiku
Mengadil silapmu biar di jiwamu aku telah tiada
Di waktu begini diusik kenangan silam
Yang bertandang
Lalu ku biarkan
Ia menabahkan hati ini

Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau padaku seperti dahulu

Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita
Yang memisahkan kita

Di dalam sedu ku berseru
Yang terukir di dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu
Untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu



Sekadar itu dapat aku kongsikan wat masa nih.. Nantikan entry baru akan datang!
Salam.

3 comments:

  1. Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

    Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

    Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

    Pada suatu perkenalan yang baru
    yang tidak disangka-sangka
    satu jalinan persahabatan
    di antara kita

    dek keluhuran
    ketulusan hatimu
    sifat memahamimu
    dalam mengeratkan hubungan

    dalam jalinan persahabatan
    sesungguhnya
    kunci sebuah persahabatan
    adalah pengertian dan kepercayaan

    Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum salam sejahtera,
    Pemanis kata pembuka bicara;
    Dari Blog kami bercerita,
    Untuk tatapan sahabat semua.

    Bukan kacang sebarang kacang.
    Kacang melilit si kayu jati.
    Bukan datang sebarang datang.
    Datang membawa hajat di hati.

    Anak raja main congkak,
    Main congkak punya pelan ,
    Boleh saya tumpang bertanya,
    salam dihulur tanda persahabatan,

    Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
    Salam dari kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Bukan kacang sebarang kacang.
    Kacang melilit si kayu jati.
    Bukan datang sebarang datang.
    Datang membawa hajat di hati.

    Anak raja main congkak,
    Main congkak punya pelan ,
    Boleh saya tumpang bertanya,
    salam dihulur tanda persahabatan,

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME—WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME.WORLDCUP  
    ╔══╦══╗╔╦══╗  
    ╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
    ╔═╝║║║║║║║║║ 
    ║╔═╣║║║║║║║║    
    ║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
    ╚══╩══╝╚╩══╝
    SAY.NO.JUDI.BOLA
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

    ReplyDelete